17.11.2016 / Savjeti za poduzetnike

Potreba za zapošljavanjem – doznajte sve mogućnosti!

Praznici nam stižu, a s njima u “paketu” nerijetko dolaze i dodatne obveze. U mnogim se tvrtkama u tom trenutku stvara potreba za zapošljavanjem novih djelatnika. Potreba se lako ispunjava ako ste upoznati sa svim mogućnostima, no koliko zaista znate o svim opcijama zapošljavanja? Znate li koja vam je papirologija potrebna i koje su Vaše obveze?  Odgovore na ta, ali i druga pitanja, donosimo u nastavku teksta!

Kako se realizira privremena potreba za zapošljavanjem?

Privremena potreba za zapošljavanjem često se realizira putem studentskih ugovora, no kada posao nosi veću odgovornost zaista je teško pružiti povjerenje studentima. U tom slučaju imate dvije opcije, ovisno o djelatnosti kojom se bavite. Djelatnike možete zaposliti putem Ugovora o autorskom djelu ili Ugovora u djelu.

Ugovor o autorskom djelu

Ukoliko Vam je potrebna osoba koje će za vašu tvrtku stvarati originalan sadržaj u vidu biltena, članaka, glazbenih ili likovnih djela i sličnih djelatnosti navedenih o Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, najbolji odabir svakako je Ugovor o autorskom djelu. Ugovor o autorskom djelu poslodavcima je najpovoljnija opcija jer su jedini troškovi koje mora pokriti autorov honorar, porez i prirez. Takav ugovor sklapa se na određeno vrijeme, a ukoliko se uoči potreba, može se “produžiti” u bilo kojem trenutku.

Ugovor o djelu

Ugovor o djelu karakteristikama je sličan Ugovoru o radu, no procedura potrebna za realizaciju je znatno jednostavnija. Na Ugovor o djelu možete zaposliti savjetnike i pravnike, računovođe i knjigovođe te mnoge druge. Njime su definirane obveze i prava djelatnika i poslodavca te iznos “honorara”. Iznos je jednak redovnoj plaći djelatnika zaposlenih na Ugovor o radu, no poslodavac djelatnike ne prijavljuje na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, čime si smanjuje dodatne izdatke i ukupan trošak.

Što kada privremena potreba postane trajna?

Često se dogodi da Vas djelatnik impresionira svojim radom upravo u trenutku kada shvatite da je privremena potreba za zapošljavanjem postala trajna. Najbolja opcija tada je zaposliti djelatnika na Ugovor o radu. Procedura započinje predajom obrasca Prijava potrebe za radnikom Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, s napomenom da postoji djelatnik kojega ćete zaposliti nakon prijave. S odabranim djelatnikom tada sklapate Ugovor o radu kojom definirate sve obveze i prava te trajanje uvjeta definiranih Ugovorom.

S popunjenim Ugovorom o radu i tiskanicama za zdravstveno i mirovinskko osiguranje (T-2 i M-1P) poslodavac djelatnika prijavljuje HZZ-u.

Proces zapošljavanja znatno je lakši kada uz sebe imate stručni tim, koji će vam omogućiti gotovo bezbrižno uživanje u plodovima vlastitoga rada. Za sve dodatne upite i savjete, obratite se Recupero timu u knjigovodstveni servis u Zagrebu ili knjigovodstveni servis u Osijeku.

Podijeli:

Nedavne objave